Drömstart på årets TTCLM

Jag trodde jag hade upplevt det mesta efter segern i ETTU-Cupen och finalplatsen i Champions League året därpå, men ikväll bjöd grabbarna på en insats i absoluta världsklass.

Vi är i årets upplaga lägst rankade utav dem 16 lag som är med i TTCLM, och då skall det tilläggas att Xu Hui, som inte var med ikväll bidrar med 5000 utav lagets totalt 8845 poäng.

Kvällens motstånd G.V. Hennebont har mer än det dubbla poängen i lagranking. Men det är inte rankingpoängen som avgör en match, utan vem som utför den bäst taktiskt och spelmässigt, och här var våra grabbar grymma ikväll!

Truls började med att besegra Sheng Peng Fan med 3-0 i set. Därefter mötte Ioannis Liam Pitchford, och det blev samma setsiffror, fast i motsatt riktning.

Helt lika när Robban skulle in och lira den så viktiga tredje singeln. Han tappade ett jämnt och viktigt första set, för att i andra förlora med 5-11. I tredje har han matchboll emot sig, men då vänder Robban. Vinner tredje setet, och därefter finns det inget som kan stoppa honom! Robban vinner fjärde med 11-8, och i skilje går han fram som en ångvält och vinner med 11-3!

Efter detta ligger nu all press på fransmännens etta, Liam Pitchford. Truls ligger under med 0-5 i ett utav seten, men det spelar ingen roll ikväll. Truls lirar drömpingis, och leder sitt lag till en 3-1 seger i premiären utav årets upplaga utav TTCLM.

Nästa match i TTCLM är borta mot Post SV Muhlhausen ifrån Tyskland den 19 oktober. För Muhlhausen, som ikväll förlorade emot TTC Fakel Gazprom är detta en måstematch, medan vi har ett fint utgångsläge i gruppen efter kvällens seger!