Truls tog sista VM-platsen

Truls tog den femte och sista platsen i laget som skall representera Sverige på Lag-VM i Halmstad om en dryg månad (29 apr-6maj). Den svenska herrtruppen är i och med detta komplett och består av följande fem spelare:
Kristian Karlsson, Borussia Düsseldorf 
Mattias Karlsson, Halmstad BTK 
Anton Källberg. Borussia Düsseldorf 
Jon Persson, Angers 
Truls Möregårdh, Eslövs AI

Motivering
Truls Möregårdh har rönt stora framgångar som kadett och junior under många år, såväl nationellt som internationellt, inte minst fick man bevis på detta i slutet av 2017 när Möregårdh kunde ta hem ett silver på Junior-VM (för spelare födda 1999) efter att ha slagit ut kinesiska toppspelare i både kvarts- och semifinal. På senare tid har Möregårdh etablerat sig som en toppspelare (12-4 i matchstatistik efter sju raka segrar) även i den svenska Pingisligan och som seniorspelare nationellt (kvartsfinal på SM för herrseniorer mars 2018). Möregårdh har även kunnat besegra flera topp-100 spelare i världen på den internationella touren.
-Truls har haft en enorm utveckling de senaste månaderna där han tagit steget mot att bli en seniorspelare på ett imponerande sätt med många fina skalper och starka insatser i alla internationella tävlingar de senaste månaderna. Truls har genom dessa prestationer förtjänat att få representera Sverige på Lag-VM i Halmstad, säger förbundskapten och uttagningsansvarig Peter Blomquist.

EM-kval
Möregårdh slängs redan nu in i hetluften då han ikväll (27/3) får ersätta Kristian Karlsson i EM-kval match på borta bord i Spanien. Kristian Karlssons har en lättare magmuskelskada som förhindrar spel.