Seriehelg

I helgen har samtliga lag förutom div 4 samt div 1 dam varit i farten. I damernas serier så vart det sjukstuga i superettan, så Carro och Stefanie fick rycka in, vilket dem gjorde med bravur. 6-1 emot Våxtorp följdes upp med 6-2 emot Halmstad, där Stefanie och Tanska bara tappade två set vardera. Även Annie Hedlund spelade, där hon besegrade Våxtorps ena norska!

Hemma i Blomsterbergshallen spelade Daniela, Alex och Li. Under lördagens match emot Spårvägen blev det 6-1. Ännu bättre gick det under söndagen när Dänningelande slogs tillbaka med 6-0. Där spelade Caroline istället för Daniela.

I Kågeröd kunde damerna i div 2 besegra Kågeröd med 6-3, där inte mindre än fyra matcher gick till skilje. Thea, Ann-Christine och Emilia spelade för oss i detta sammandrag.

Div 3 gänget inledde lördagen med att besegra Frigg med 8-3. Därefter väntade ett viktigt möte med Kyrkhult. Här imponerade ungtupparna Linander, Larsson och Methab med två singlar var plus att Linander och Jonathan vann sin dubbel. Därefter kunde Jonathan vända 0-2 i set, och genom 11-9, 11-9, 11-9 vinna med 3-2 i set. Linander kunde vinna sista singeln med 3-0, och därmed 8-6 till Eslöv, vilket betyder att man nu endast är tre poäng bakom tätduon Kristianstad och Backaryd, och hela sex poäng ner till kvalstrecket. Nästa sammandrag ställs man emot Backaryd.

I div 6 vann Eric Gustavsson 2 singlar emot Bjärred, och spelade även skilje emot en kille i Verums lag. Tyvärr ingen lagseger, men här är det viktigaste att killarna får matchträning och utveckling på köpet.

Vidare så har vi våra akademispelare i andra lag, där Alva Themnér och hennes Bergkvara tog sina första poäng genom 6-4 över såväl Ängby som Åsa. Alva själv gick 5-1 i singelspelet, endast förra pingisgymnasisten Jessica Johnsson fick Alva på kroken, 9-11 i skilje.

Kristianstad är till hälften Eslövsspelare, där Alex Naumi, Pedro och David Andersson gör bröderna Engblom sällskap i div 1. Emot BTK Frej vann dem med 8-4, efter fyra 3-2 segrar. Emot Strövelstorp, där Sam lirar blev det seger med med 8-3. Sam spelade tre singelmatcher, alla gick till skilje. Han vann över Pedro, förlorade mot Alex samt Daniel Engblom.

Sam vann även två singlar och en dubbel emot Vetlanda. Tyvärr räckte inte det för Strövelstorp, som förlorade 6-8.

I div 2 spelade Diego för Malmö, och Melker hoppade in i Kvarnbys lag. Diego vann en match mot Kvarnby, medan Melker vann tre singlar, varav den siste mot just Diego.

Yes, det var lite om helgens spel. På torsdag åker div 4 gänget till jumbon Kävlinge, där seger är ett nödvändigt ont om det inte skall vara risk för degradering. Vi önskar killarna ett stort lycka till inför den kampen! Vi passar också på att påminna om seriefinalen i pingisligan för herrar emot BTK Warta nästa måndag den 12:e kl. 18.30 i Blomsterbergshallen!