VM-Silver för Truls!

Truls Möregårdhs J-VM är över, och även om det inte slutade i dur så är vi djupt imponerade av din prestation denna vecka!

I första omgången utav J-VM, som Truls tagit sig efter 2 gruppspelsvinster, var Truls i ett 1-3 underläge emot franske Leo de Noderest. Truls lyckades dock vända och vinna med 11-9 i skilje, trots 5-8 underläge i skilje!

Väl framme i omgång 2 ställdes Truls emot Kanak Jha från USA, rankad 9 i världen för killar födda 2000. Även här blev det skiljeset, men Truls vann matchen, vilket sågs som en jätteskräll!

I åttondelen hade Yuto Kizikuri ifrån Japan, som var finalseedad en 2-1 ledning, men efter segern över amerikanen var Truls självförtroende på topp, och matchen slutade 4-2 i set till killen från Hovmantorp! Noterbart om Japanen Kizikuri är att han är rankad 3 i världen för spelare födda 1999, att jämföra då med Truls som är född 2002.

Kvartsfinal så, och då var gasen i botten. Xu Haidong, som vann Lag-VM tidigare i veckan, och rankad 8 i världen i singel fick inte ett enda set, och Truls stormade emot semifinal.

Semifinal och nummer 4 i världen, Niu Guankai från Kina, stod på andra sidan! Matchen går hela vägen ut, men i skilje är Truls den starkaste, och en historisk VM-Final väntade, en final ingen svensk varit i tidigare, och endast 2 europeér spelat!

I finalen blev Xu Fei från Kina för svår, men när J-VM startade var Truls rankad 24 i världen för pojkar under 18 år. Truls fick som ni kanske minns kvala in till J-VM, och att han sedan står här med ett silver i VM för pojkar födda 1999 eller senare är RIKTIGT STORT STORT GRATTIS TILL VM-SILVET TRULS!!