DM i Skurup

Vi gratulerar Erik Linander till dubbla DM-Guld i helgen, både i Herrsingel 3, samt pojkar 13, + ett dubbelbrons ihop med Methab i herrdubbeln, där dem föll emot slutliga vinnarna Törngrens.

På tal om Törngrens, vi gratulerar såklart Hugo och pappa Daniel till segern i dubbelklassen. Detta gör dem kvalificerade i herrdubbel i Senior-SM i Helsingborg i Mars! Hugo och Daniel knep även brons respektive silver i herrsingel, där Daniel Engblom ifrån Kristianstad stod i vägen för dem båda. Noterbart var att William Björklund som går pingisgymnasiet pressade Daniel Engblom till ett skiljeset i kvartsfinalen. Hugo besegrade Thomas Håkansson i sin kvartsfinal, även denna match gick till skilje. Jakob vann gymnasiemötet emot Diego i deras kvartsfinal med 4-1 i set.

I Herrsingel 7 tog Jonathan Prutz brons, efter att ha vunnit över klubbkompisen Eric Gustavsson med 14-12 i skilje i vad som blev en avgörande match om vem utav dem båda som skulle avancera ifrån gruppen. I den andra gruppen i herrsingel 7 hade vi Elias Mjöbrant, som vann en, men detta räckte tyvärr inte för avancemang. Det skall dock tilläggas attt detta är en seniorklass, så starkt utav grabbarna att vinna matcher i denna klass.

I Herrsingel 4 hade vi med Isak Jönsson och Viktor Söderlund. Isak vann sin grupp på 3 spelare efter två segrar med 3-2 i set. Viktors alla tre gruppspelsmatcher gick till skilje, där han förlorade den första, vann den andra, och kunde i den avgörande matchen om avancemang vinna med 11-9 i skilje. I kvartsfinal möttes sedan Isak och Viktor, och vid 2-0, 10-6 till Isak hade många räknat hem matchen. Viktor räddar samtliga 4 matchbollar, och via 10-12 ta matchen till ett fjärde set. Där vinner Isak med 11-9, och går till semifinal, där slutsegraren Fabian Beijer blir för tuff.

Trion Methab, Linander och Eric Larsson kammade under söndagen hem varsin medalj, Methab silver i HJ17, Eric Larsson silver i P15, och Erik Linander brons i P14.