Seriehelg 2

Så var den andra seriehelgen under denna säsong färdigspelad. Om vi börjar med våra damlag så tog dem igår emot Storfors BTK. Här fick vi en drömstart, när Alex och Daniela kunde vinna med 3-0 i set, och ge oss en 2-0 ledning.

Men Storfors kom tillbaka, och det med besked, vann fyra singlar i rad, innan Alex och Daniela kunde reducera till 3-4 i dubbeln.

Alex vann sedan, så det stod 4-4, men Stefanie föll emot deras deff. Sista matchen bytte Storfors in Rahel, som tränade här under förra säsongen. Detta var en svängig match, där Daniela ledde med 6-2 i andra set, tappade till 6-8 innan hon kunde vinna med 11-8!

I skilje var det samma sak, Rahel ledde med 2-5, Daniela vann fyra raka poäng, och kunde sedan tillslut vinna med 11-8 och 5-5 i matchen.

I dagens möte emot Arvika stod det 3-3 inför dubbeln, en dubbel som Alex och Daniela kunde vinna, och därefter gjorde dem båda 3-1 i sina matcher, och därmed vann Eslöv med 6-3!

Superettanlaget var uppe i Karlskrona, för möten emot Lyckeby och Bergkvara. Emot Lyckeby blev det förlust med 1-6, men mot Bergkvara gick det bättre! Vid ledning 4-2 i matcher hade Bergkvara första 2-1 i set i dubbeln, samt i singelmatchen efter dubbeln. Eslöv kunde dock vända båda matcherna, och därmed vinna med 6-2 totalt! Bergkvaras båda segrar togs utav Alva, som bor och tränar här i Eslöv.

Även div 1 laget mötte Bergkvara, och även här blev det seger, 6-3, efter att samtliga spelare tagit matcher. Samma siffror, fast åt andra hållet blev det emot Linné, 3-6. För Eslövslaget spelade Sofie Andersson, Josefina Haagensen och Louise Andersen.

Division 3 laget fick återigen styra bilen emot Karlshamn, där arrangörsklubben, samt Backaryds SK stod för motståndet.

Emot Carlshamn kunde grabbarna vinna med 8-6, trots att dem förlorade båda dubblarna. Nyckeln till segern var att alla vann singelmatcher, bäst gick det för Jonathan med 3-0 i kvot i denna match.

Emot Backaryd blev det förlust med 5-8, detta efter två tunga förluster i skilje, som gjorde att segern gick till Backaryd.

I Skurup spelade vårt nya lag i division 6, med Elias, Noppawan, Erik och Isak i första matchen. Emot Ale vann vi 3 stycken matcher på WO, men hade bud på fler, där framförallt Elias vart nära, 2-3 i set i två utav sina singelmatcher.

I andra matchen, emot Bjärred, så spelade Jonathan istället för Elias. Här vann Erik och Isak varsin singel, samt dubbeln som dem spelade ihop. Division 6 lagets nästkommande matcher är om en månad, också då med Skurup som spelort.

Andra Eslövsspelare, som representerar andra klubbar i seriespel har varit i farten i helgen! Några utav dem vart Melker, som idag vann två singlar för sitt Kvarnby emot Ängby/Spårvägen, en match som Kvarnby vann med 6-1!

David Andersson vann två singlar, och Pedro 1 när Kristianstad med bröderna Engblom kunde slå Vetlanda med 8-6. Kristianstad vann även över Åsa, där bröderna Engblom vann 5 utav 6 singlar. Kristianstad vann båda dubblarna, och då Pedro besegrade Peter Sveningsen med 3-1 i sin första singel kunde Kristianstad tillslut vinna med 8-4!

Ett annat möte två akademispelare emellan vart det mellan Henrik Ahlman och Hugo Törngren. Matchen vann Hugo med 3-1, men det var Strövelstorp som vann matchen med 8-6.

Damlaget på strålande humör efter 3 utav 4 poäng denna helg!