Växjö GP och Öresundsspelen i helgen

I helgen har vi deltagit i såväl Växjö GP som Öresundsspelen i Malmö. I Malmö hade vi många ungdomar, där Erik Gustavsson gick till kvartsfinal i såväl pojkar 11 som pojkar 12. I pojkar 11 kom även Elias till kvartsfinal, och i pojkar 10 kom Elias på en andra plats.

2:a kom även Raif, detta i HJ20, där Loa Schoug blev för tuff. Vi fick en mästare i Malmö, och det var Eric Larsson, som vann Pojkar 15, efter att ha besegrat Valter Bengtsson i raka set i semin, och därefter 3-2 besegrat Esse Johansson ifrån Lund.

I Växjö hade vi flera spelare med, där vi under fredagen fick se se Daniela och Tanska gå vidare till slutspel, efter det att båda slutat tvåa i gruppen, Tanska bakom Erika Fronth, som besegrade Tanska med 2-3 i set, och Daniela bakom Ellen Holmsten, också där 2-3 i set. Lottningen blev sedan att Daniela fick möta Erika, som besegrade Daniela med 1-3 i set, och Tanska fick möta Ellen, som vann i raka set, men 10-12 i första och 11-13 i tredje visade på en jämn match.

Luke var i slutspel i herrsingel, men inte heller han hade marginalerna med sig, och fick tillslut ge sig emot Falkenbergs Emil Bergström, som vann med 11-9 i skilje.

Erik Linander var i slutspel i P13, precis som Charlie Ridegård, som med start denna termin studerar på Källebergsskolan.

I P15 hade vi ytterligare skolelever på Källebergsskolan, dvs Hugo Törngren i slutspel. Hugo gick till semifinal i klassen, efter idel 3-0 segrar fram till semin, där Daniel Lindsö blev för tuff.

I HJ20 hade vi Luke Savill framme i semi. Där ställdes han emot Martin Friis. Luke vinner första set, men förlorar sedan matchen med 1-3 i set.

Sista klassen ut på lördagen var HJ17, där vårt nytillskott inom akademin, Pedro ställdes emot David Andersson i finalen. Detta blir en rysare, där vinner dem två första seten, men där Pedro kommer tillbaka, och kan via 11-9, 16-14 och 11-9 vända finalen till seger.

Söndag morgon så, med DJ17 först på programmet. Här har vi ytterligare en ny elev för detta läsår, Alva Themnér långt framme. Alva går till semi, där Korre 3-1 besegrar henne, alla set mycket jämna. I finalen ställs sedan Kornelia emot Annie Hedlund, där Annie vinner.

Sist ut hade vi Nomin, som började gårdagen med att vinna F14, efter  3-1 i semin över Mathilda Hansson ifrån Lekstorp, varpå hon följde upp detta med 3-1 i set i finalen emot Lina Svensson.

Men Nomin var inte nöjd där. I DJ20 var hon ytterst nära att besegra slutsegraren Arina Singeorzan. Nomin var i ledning 2-1 i set, men Arina kunde vinna fjärde med 9-11 och femte med samma siffror, och därmed snuva Nomin på finalplatsen! Även Kornelia deltog i denna klass, där hon gick till kvartsfinal emot Sara Palm ifrån Halmstad. Sara blir för tuff, som vinner med 1-3 i set, och tar sig hela vägen till final.

Ja, det var summeringen kring årets första svenska tävlingar, hoppas jag inte missade någon :). Nu fortsätter vi träningen denna veckan, för att till helgen ta sikte på Halmstad Masters och Sölvesborgsspelen! Heja Eslöv! 🙂