Team Öresund succén total!

Efter att Team Öresund Eslövs div 2 lag förra säsongen gick upp i div 1 startade vi ett nytt lag i div 2 bestående utav Nomin, Annie Hedlund, Frida Johansson och Sandra Skarping. Efter vinst i dem tre sista matcherna i div 2 lyckades laget knipa en kvalplats till div 1, ett kval som spelade i helgen!

Väl i kvalet mötte man Lekstorps IF ifrån den västra div 2 serien, samt Västers BTK från den södra div 1 serien. I första matchen under lördagen ställdes Lekstorp och Västers emot varandra. Efter 5-5 i denna match var scenariot att vinst i båda matcherna för Team Öresund Eslöv och ett sensationellt div 1 avancemang var fixat.

Första matchen emot Lekstorp blev en rysare utan dess like! 6 av dem 8 singlarna som spelades + dubbeln fick avgöras i skilje! Men låt oss ta det hela från början:

Först ut var Annie och Frida. Annie var i underläge med 1-2 i set, men vände och vann med 3-2. Samtidigt vände Frida 0-1 till 3-1 i set, det sista tog hon hem med 15-13, och drömstarten var ett faktum!

Nomin och Annie spelade sedan, och här var inte marginalerna med tjejerna. Nomin förlorar en stentufft 5-setare med 10-12 i skilje, och på bordet bredvid drar även Annie det kortare stået, när hon föll med 11-13 i skilje.

Näst på tur var Nomin igen, samt Frida. Båda hamnar i ett 0-2 underläge i set, och Lekstorpstjejerna behöver vars ett set till för att gå upp till 4-2 i matcher när allt vänder! Både Nomin och Frida vinner tre set på raken, och därmed är det istället för 2-4 underläge plötsligt 4-2 till Eslöv! Vem hade vågat hoppats på det vid 0-2 underläge på båda borden!

Nu vart Lekstorp pressat att vinna dubbeln, och vid ledning 2-1 i set såg det bra ut för Lekstorp. Men! Annie och Nomin vänder på nytt ett underläge, och kan efter 11-9, 11-8 i dem två sista seten gå upp till 5-2 i matcher!

Nomin förlorar därefter en 4-setare efter två jämna första set, men där orken sedan tog slut. På bordet bredvid vann Annie först set klart med 11-2, men där motståndaren kom tillbaka, och plötsligt var det återigen 2-2 i även denna match. Dock är Annie drottningen i skiljeset, och vann även denna match, den 4:e totalt, och därmed var det 6-3 till Eslöv, vilket innebar att kryss mot Västers BTK skulle räcka för att div 1 avancemanget skulle ros i hamn.

Matchen mot Västers gick betydligt fortare, och även om det var 1-1 efter dem två första matcherna så var det därefter bara ett lag i hagen! Tjejerna rusade fram till en 5-1 ledning innan dubbeln, vilket innebar att avancemanget var klart, och att Team Öresunds projektet med att samla tjejer från Skåne/Danmark i samma lag fortsätter att vara en succé. Hemsidan riktar ett stort grattis till Annie, Nomin, Frida, samt Sandra!

Till nästa säsong kommer Team Öresund ha lag representerat i Pingisligan, div 1, samt div 2. Vilken succé!

Div 1 avangemang Eslövs Team Öresund