En magisk fredag kväll!

I fredags var det så dags för kvartsfinal i Champions League mot Franska Chartes! I första matchen möttes Xu Hui och Pär Gerell, och det märktes direkt att Xu var taggad! Xu kunde vinna dem inledande två seten, innan Gerell slog tillbaka i det tredje, och vann med 11-9. Väl i det fjärde fick Xu allt att stämma, och gav inte bort mer än fyra bollar till Gerell.

I den andra matchen möttes Robert Svensson och Gao Ning från Singapore, rankad 19 i världen. Matchens första set var mycket jämt, och det kändes som den som vann detta hade en stor fördel i fortsättningen. Det blev Robban som tog det, och med ett magisk självförtroende spelade han sedan en enorm pingis. Gao Ning hade det tufft i det andra setet, som Robban vann komfortabelt med 11-5.

I det tredje setet gick Robban fram till 7-6, och nu kokade Eslövshallen! Robban var bara 4 bollar från att få Gao på fall, och sätta enorm press på fransmännen. Dock vände Gao på steken, vann 5 raka bollar, och därmed setet med 11-7.

Vid ställning 7-7 i det fjärde var det återigen tryck i Eslövshallen. Gao gick fram till 10-8, men Robban tog fram sina bästa servar, och 10-10 var ett faktum. Gao höll sin serve, och hade gång på gång setboll. Robban höll dock också sin serve, och kunde kvittera lika många gånger. Vid 15-15 bröt Robban mönstret, och gick fram till matchboll. Då var det Gao som räddade. Men Robban fick ny matchboll omgående, och då tog Pidde timeout. Dock slank även den andra matchbollen ur handen. Men på den tredje matchbollen som kom på bollen efter den andra så slog Robban till, och segern var ett faktum. Vår egen brandman hade slagit Gao Ning, rankad som nummer 19 i världen!

Med 2-0 i ryggen hade Mattias nu chansen att avgöra! På andra sidan bordet stod Robert Gardos, som nu hade all press på sig. Mattias spelade mycket bra, och det första setet var riktigt jämnt. Tyvärr kunde den 36-åriga Österrikaren vinna detta med 11-9. I andra spelade Översjö briljant, och vann med 11-5. Men roligare än så blev det inte i tredje matchen för Eslöv. Gardos tog fram det absolut bästa, och vann med 11-4 i tredje, och 11-8 i det fjärde.

Dags för match fyra mellan Xu och Gao Ning. Två gånger under höstens gruppspel har Eslövs haft ledningen med 2-1 i matcher när Xu gjort sin 2:a singel. Och båda gångerna har Eslöv vunnit med 3-1. Och visst skulle det bli så även ikväll!

Xu hade 10-8 och egen serve i första set, men tappade till 10-10. Dock vann han sedan dem två efterföljande poängen, och Eslöv var nu två set från en riktig smäll karamell.

Andra set var lika jämnt, men Xu drog på i slutbollarna, och 11-9 till Xu var ett faktum. I tredje set var det många som tänkte, vinst nu och setkvoten ser riktigt bra ut inför returen. Och ja visst, vår fantastiska Xu gjorde som i dem två inledande seten, vann det tredje med 2 bollars marginal, och därmed har Eslöv skaffat sig ett bra utgångsläge inför returen.

Ställning 3-1 i matcher och 10-5 i set innebär att Chartres måste vinna hemma med 3-0, alternativt 3-1, men då får man inte tappa många set. Svaret på hur det går får vi på fredag kväll.

Nedan kan ni också läsa vad Skånskan skrev om matchen:

Eslövs skrällde i Champions League