Regions Top 12 och Blomsterbergs Cup har spelats i helgen

I helgen har det varit fullt ös! Förutom Champions League matchen i fredags har vi arrangerat Blomsterbergs Cup, samt haft spelare med i regions top 12 uppe i Lessebo.
Om vi börjar uppe i Lessebo så imponerade Nomin stort när hon vann flickor 13! I samma tävling lyckades David Andersson komma 2:a i pojkar 15, och Fritjof Nilsson kom 6:a i HJ17. I samma klass slutade Oscar Lindgren på en 10:onde plats.

Förutom Eslövsspelarna har vi ju b.la. William Björklund, spelande för Tomelilla och Hugo Törngren, IFK Lund i vår träningsgrupp. William kom 3:a i pojkar 15, endast ett set sämre än David. I pojkar 13 tog Hugo en finfin 2:a plats efter mycket fint spel under hela helgen.

Hemma i Blomsterbergshallen var det fullt ös på 12 bord från morgon till sen eftermiddag. Lördagen började med att Måns tog sig till kvartsfinal i herrsingel 4. Där tog det tyvärr stopp mot Robin Sjöberg från Rekord i en tuff 5-setare. Paralellt med herrsingel 4 gick herrsingel 6, och här spelade David Olsson fin pingis. Efter att ha 3-2 besegrat 2:a seedade Benny Nordström från Kågeröd i kvartsfinalen blev det tyvärr respass mot rutinerade Alf Sångberg från Söderkulla. Ska dock tilläggas att detta var Davids bästa resultat i en seniorklass på en tävling för spelare utan funktionsnedsättning.

Efter lunch var det dags för P 13, där Eric Larsson och Methab Matharu deltog. Grabbarna spelade mycket bra, och var i vars en semifinal. Tyvärr blev det här respass för Eric mot Annie Hedlund ifrån Sjöbo. Methab tog sig till final mot Annie, men även Methab fick ge sig i en tuff 5-setare.

Methab och Eric var även med i P 15, som var sista klassen för dagen. Dem tog sig till kvartsfinal, men här stoppades Eric av Andreas Odhelius från Limhamn och Methab stoppades av Filip Lundell från Tomelilla. Dock har grabbarna 2 år kvar i klassen, så att ta sig till kvartsfinal var starkt gjort.

Sista klassen för dagen var herrsingel 5, där Viktor Söderlund var förstaseedad. Dock visade Viktor allt annat än bra form i herrsingel 4 under förmiddagen, så förväntningarna på Viktor var inte särskilt höga. Efter ett trögt gruppspel visade dock Viktor ingen pardon och tog hem såväl kvartsfinal, semifinal och final med 3-0 i set!

Söndag morgon och pojkar 14 stod på programmet. Eric och Methab hamnade på vars en halva av slutspelsträdet, så chans på en ren Eslövsfinal fanns. Eric fick slita i sin kvartsfinal mot Raif Rustemovski från Malmö, men lyckades vinna i 5:e och avgörande set. Methab hade en lika tuff semifinal mot Filip Lundell från Tomelilla. Methab förlorade dem två första seten, men kunde efter 12-10 i avgörande set fullborda vändningen och lösa ut sin finalbiljett. Här väntade Eric som i sin semifinal 3-0 besegrat Esse Johansson från IFK Lund. Finalen blev jämn, då Methab och Eric känner varandra utan och innan, men Methab var bäst på dem avgörande bollarna i varje set, och kunde tillslut vinna med 3-0.

Klubben vill rikta ett stort tack till alla som dömde, stod i kiosken och satt i sekretariatet. Utan er hade det inte blivit någon tävling!